torsdag, juli 09, 2009

Kris på torpet

Verkligenheten kom ikapp mig imorse och slog mig hårt i ansiktet.

Och det var ingen trevlig upplevelse.

35 going on 40.......

söndag, juli 05, 2009

Ögonaböj!

Det är mkt svalare nu. Härinne i lägenheten är det dock fortfarande varmt. Den kvava luften tänker minsann inte ge sig än, hur mkt jag än försöker vädra och fläkta igenom.
I fredags var jag helt ensam på kontoret. Jag han dessutom precis in när ett störtregn med åska drog in över Kista och jag satt där ensam på kontoret med en kopp kaffe och myste för mig själv.
Vid lunchtid kom fina Mia in och med sig hade hon solen :)
Egentligen var det tänkt att vi skulle ha en picknick men vi styrde om planerna och åkte till Bockholmen istället.
Jag har aldrig varit där men stället var hur mysigt som helst. Efter att ha passerat en bro över till en liten holme vid Stocksund kom vi fram till ett supergulligt gult sekelskifteshus med alla fönster öppna, verandan full med lunchgäster och en vidunderlig vy över Stockholms fina skärgård.
Vi hamnade på väntelista och satt en stund i solen och pratade. Maten var hur god som helst. Husmanskost med lite knorr :)
Jag åkte från jobbet vid fyratiden och drog sen till Grisslehamn för att åka till Åland. Det känns alltid så bra när man packar väskan, tankar bilen och drar iväg norrut. När man väl kör ombord på färjan slappnar jag alltid av och glömmer allt som har med vardag och jobb att göra.
Väl ombord på färjan hittade jag Kurt och Prani i grillbaren (min farbror och hans sambo). Trevligt med sällskap!!
Självklart hade jag mina släktforskningspapper med mig och jag presenterade våra fynd. Jag fick några fler ledtrådar och fakta av farbror och lovade att sammaställa allt i en liten bok när vi är klara.
Båten var framme 23 (finsk tid) och det var ljust och klar himmel på Åland. Farsan satt och kollade reprisen av Morden i midsummer när jag kom fram och vi kollade även reprisen av Ögonaböj, ett trevligt prat/humorprogram på Finlands tv med bl a André Wickström :)

I lördags var det dags för biltvätt. Brorsan kom vid 11 tiden och medan vi höll på att städa för fullt kom Kurt över och medan jag fortsatte tvätten så stod de andra och pratade. Sånt gillar jag. Så har det alltid varit hos oss. Det går liksom inte att förkalra vad det är som är så bra med det men det är nåt jag vuxit upp med. Man kan liksom jobba samtidigt som man lyssnar in på samtalet, filkar in lite då och då och vips så har två timmar gått och man är färdig med det man jobbade med.
Sen drog vi in till Storby för att lämna in tipset och ta en titt på Jussis keramik som jag alltid gör. Tycker dom har så fina muggar, skålar och ljushållare och jag fyndar alltid när jag är där :)

Väl tillbaka igen blev det fika med rabarberpaj och syltmunkar. Kurt och Prani kom över och vi satt länge och pratade.
Tiden bara flög iväg för plötsligt var det dags för mig att åka ner till färjan igen. Denna gång var jag ensam men med ett korsord och en kaffe med ålandspannkaka i grillbaren går tiden fort. Jag var hemma i Rimbo igen vid 20,30 tiden.
Gissa om missarna var glada!!! :)

Idag var det städ och tvättdag fast jag egentligen inte hade nån lust att ta hand om nånting.
Drog ut på allt men tillslut så var golvet dammsuget och torkat, tvätten ren och badrummet skurat. Vattnade just blommorna och ska strax sova.
Imorgon börjar min sista arbetsvecka innan semestern. Fast det känns redan som att jag har semester.......