fredag, juli 06, 2007

Stockholm-Motala

Sista dagen på jobbet innan semestern!!!! Har fixat det sista och nu väntar några timmars tumrullande. Det ringer inte i telefonen, allt är fixat och klart inför sommaren och på kontoret är det helt tyst. Har förvisso tagit med mig en bok att läsa (East ofEden av John Steinbeck) men har ingen ro i kroppen för sånt just nu. Vill hem!!! :)

Den här veckan har jag unnat mig lyxen att köra bil till jobbet varje dag. Debatten om miljön och växthuseffekten verkar ha passerat mig förbi totalt. Men jag kan trösta alla miljövänner med att jag vanligtvis ALLTID åker buss till jobbet. Så vad gör 5 dagar av 365?
Hur som helst, detta bilåkande har betytt att jag morgon och kväll har kunnat lyssnat på radio, vanligtvis P1. Det brukar bli så för mig på sommaren. Det slår aldrig fel. Jag kan schemalägga mitt radiolyssnande efter årstiderna. Februari-Maj=P3, Juni-Augusti=P1, September-November=P3, December-Januari=P2
Har under åren skaffat mig några favoritprogram. Morgonpasset i P3, Ring P1, Radioteatern, Sommarpratarna, Folke, Alltid på en Söndag, Deluxe, Mammas nya kille.........och en massa andra sköna program som typ tävlingar, diverse minnesprogram och P1´s olika skumma reportage.
För mig så lever radion i alla högsta grad!

onsdag, juli 04, 2007

Inför Miss Marple....


Mysfåtöljen måste förses med filt.....









...dags att lägga bort boken...









.......it´s tea time.......







..en fröjd för både ögon och mun..







...och Miss Marple, ja hon var lika enastående bra som alltid.
Jag fullkomligt älskar dessa urmysiga brittiska sommardeckare!!!!
Andra bullar!!!!

Det kommer absolut INTE bli ngn promenad ikväll inte!! :)
Hade ju helt glömt bort mina två nya favoritprogram på TV4+,
Nynne och Leila bakar.

Gaaaaaaahhhhhhhh!!! Och nu ser jag att TV4 även kommer att börja visa Miss Marple ikväll kl. 20,00!!!!!! Nä, inget snack om saken, Nynne får maka på sig ochLeila kommer i repris till helgen. Ikväll ska jag lägga mig i min nya sköna fåtölj med en kopp thé och avnjuta ett färskt avsnitt av Miss Marple!!!!!!!!!!!!!!!

Ännu en helkväll i det Karlssonska hemmet :)
Pull shapes

Tog det lite lugnt på gymet igår. Ville inte trötta ut mig mer än nödvändigt. Men träningen ger resultat. Är mkt mer stadigare och balanserad i kroppen nu och utfallen går bättre och bättre för varje gång. Stekte blodpudding och kokade ägg till middag och toppade det med ett äpple och lite rischoklad framför Morden i midsummer. Imorse när jag äntligen fick upp korkgluggarna så spöregnade det. Verkligen SPÖregnade. Så jag kände inte för att stressa speciellt mkt. Kom iväg ca 07,20 och fick tokspringa till bilen på parkeringen. Hade inget paraply............
På jobbet är det dölugnt. Har gjort det mesta som ska göras, har en del slagg som ska tas om hand innan semestern men inget akut. Är så trött på centrum..........känner inte längre för att shoppa, vill hellre spara pengar till USA resan. Kanske lika bra det. Måste ju ändå köpa mig en stor resväska innan jag åker o den lär ju kosta....
Ikväll är min vilokväll. Ska hem o laga fisk till middag, ta hand om berget av disk och sen sätta mig och läsa. Om vädret tillåter och solen värmer lite extra kanske jag tar en sväng med stavarna, men bara kanske. Vill ju inte överdriva träningen direkt.
Känner mig lite splittrad i min tillvaro, längtar till semestern och lugnet men vill samtidigt omge mig med en massa folk och liv. Aldrig är man nöjd tydligen.

Hur som helst, två dagar kvar innan semestern! Wohoooo!

tisdag, juli 03, 2007

I sommarens soliga dagar

Efter gårdagens surdag så lugnade jag slutligen ner mig efter att ha koncentrerat mig på sortering av fakturor och ordrar hela eftermiddagen. Jag köpte en fiskgratäng på Konsum när jag kom hem och slängde in den i ugen 45 min. Under tiden snörade jag på mig löparskorna och stack iväg ut. SÅ SKÖNT! Lagom värme, benen kändes starka och jag fullkomligt gled fram i 6 km och jag bara njöt, njöt, njöt. Förbi röda stugor med vita knutar, bondgårdar och kossor och en hare och ett rådjur korsade min väg på nära håll. När jag kom hem 40 min senare mådde jag så bra. Efter en dusch och god middag var jag fullkomligt avslappnad igen. Packade upp min nya fåtölj som kommit under dagen och skruvade på fötterna. Resten av kvällen satt jag i fåtöljen och kollade på CSI. Somnade lätt kl. 22.
Längtar mer till semestern nu. Lånade tre nya böcker på bibblan igår och idag har Adlibris skickat min senaste beställning med sommarpocket att avnjuta i solen.
Nu är jag redo för loppisar, sightseeing, cafeer, sol, träning, god mat och avslappning :)

Bring it ON!!

måndag, juli 02, 2007

Leave me alone, I wanna go home.....

Grinig och trött igen. Orkar inte med människor idag. Fräser och är kort i tonen. Skyll er själva om ni kommer till mig och lastar över era bördor. Jag har tillräckligt med egna problem för att ens orka bry mig om era. Igår var jag så trött att jag mådde fysiskt illa. Det gick över när jag la mig ner i sängen och drog täcket över öronen. Det krävs så himla mkt av mig hela tiden. Men SLUTA nån gång då!!!
Begravningen i fredags var jättejobbig, sprang en mil i lördags för att pigga upp kroppen och knoppen, promenerade även 6 km senare på kvällen. Kanske lite för mkt men det var en jätteskön kväll. Suget efter ostbågar o cola kom sen som ett brev på posten men jag antar att det var det min kropp behövde efter all träning :)
I söndags var det bara att kliva upp tidigt igen. Skulle ta första färjan till Åland för att fira brorsan. Som tur var så var det inte mkt folk på båten. Hatar att trängas på färjan med griniga kärringar och gapiga barnfamiljer.
Ska jobba den här veckan till nu och SEN är jag ledig tre veckor. Glory!
Vill börja med att isolera mig från världen i två dygn. Så känns det nu iaf.

/Surkärringen