fredag, januari 27, 2006


It´s an offer you can´t refuse!

Instutitionen där jag läser min kurs erbjuder nu sommarkurser i nordiska språk. Danska, norska, isländska, finska och grönländska. Men dom är "on location" vilket innebär att man måste resa till respektive land. Inte nog med det, om man söker och blir antagen så får man ett stipendium som ska täcka flygbiljett och logi under hela kursen. Det enda man behöver betala själv är mat och äta ska man ju ändå så........
Jag är så otroooooligt sugen på att söka till språkkursen på Island. 4 veckor, hela juni, få läsa isländska och bo och uppleva denna magiska ö, nästan helt gratis!
Kruxet är bara att jag har en katt som måste tas om hand. Vem kan ta honom i en månad? Dessutom måste jag ta ut 4 veckors semester från jobbet om jag ska åka och då har jag inget kvar att ta ut i juli när alla andra är lediga........så då blir det att sitta på kontoret och uggla ensam......trist. Fast blir det en regnig sommar så kvittar det iofs.
Jag vet att jag borde ta chansen. Hur ofta får man ett sånt här erbjudande? Dom regnar inte direkt från himlen varje dag. Och jag borde passa på medan jag fortfarande är ung och utan barn. Sista ansökningsdag är 15 mars så jag har lite betänketid tills dess. Detta är definitivt nåt värt att fundera på.

Köpte mig förresten en liten söt mobilväska av märke Esprit idag......fyndade på rean. 120:-.
Ett litet smycke hänger på sidan av väskan, så söt, så söt :)

torsdag, januari 26, 2006


Sen när är det OK att pissa i trappen?

Trappuppgången där jag bor luktar piss. Jepp. Och jag vet preciiis vart det kommer ifrån. Fattar inte vad dom gör där.....pissar dom på golvet hemma? Det förekommer även att det röks i trappuppgången och det stör mig så in åt he---te. Speciellt när röklukten sakta tränger sig in till min lägenhet och in i mitt kök. Jag skiter fullkomligt i vad folk gör bakom sina stängda dörrar men i det offentliga utrymmet (läs: trappen) bör man tänka på sina medboende. En annan irritationsfaktor är tvättstugan. Jag har för länge sedan slutat att städa efter mig efter att jag har tvättat. När jag kommer ner i början av mitt tvättpass så är torktumlaren proppfull med ludd och tvättmaskinerna nedskitade med tvättmedel och sköljmedel. Ingen bryr sig om att snygga till. I början var jag jätteduktig och städade efter mig men tröttnade ganska snart på att komma ner till en nedsölad stuga nästa gång det skulle tvättas. Orka bry sig!!!
till sist vill jag även kasta en känga på de människor i mitt hus som tydligen tycker det är jättejobbigt att gå ut med soporna men uppenbarligen tycker det är jätteäckligt att ha en soppåse inne så istället istället ställer dom den i trappen. Sen kan den stå där ett par dagar då den helt plötsligt får sällskap av ytterligare en påse. Mysigt. Så i utbyte för att personen i fråga slipper spolukten inne i sin egen lägenhet så måste vi andra som passerar dessa jävla påsar om dagarna få känna på lukten.
Det är vad jag kallar generöst!

onsdag, januari 25, 2006


Det gäller att vara om sig och kring sig....


Januari är inte ens slut än och jag har redan tre resor inplanerade inför det här året. I mars tänker företaget skicka mig till vårt norska kontor utanför Oslo för att hjälpa till med deras kontorsflytt. Kan bli både spännande och jobbigt. Jag var ju med och administrerade vår svenska flytt förra året och jag VET hur mkt slit det ligger bakom. Men jag har aldrig varit i Norge förut så bara det kan ju bli en upplevelse. I Maj är det dags för kickoff resa med jobbet. I år flyger vi till Wien, och det är Mozart år i år så jag ska vandra runt där nere, äta Sachertårta och Wienerschnitzel och lyssna på Mozart!! :) Kultur, speciellt äldre är bland det bästa jag vet så jag ser fram emot denna djupdykning. Slutligen ska vi till Kalifornien i septemeber. Med vi menar jag min pojkvän Jocke och Jesper (en arbetskompis) Vi flyger till LA, bilar längs kusten upp till SF och under en vecka hade vi tänkt njuta av sol, hav, öken, Hollywood, tramways, skräpkultur och en massa kul! Tanken är att vi ska träffa Jockes nätpolare Maja och hennes man som bor utanför SF, besöka skiv och bok affärer, kolla in skumma fiskar på akraviet i Monterey, åka ner till öknen och se Joshua tree och framför allt undvika att ta in på skumma motel på vägen (läs: Bates motel).

Så nu känns det att jag är back in the game. Jag älskar att resa och förra årets spontana trip till New York gjorde ett stort intryck på mig. Jag vill tillbaka. Om inget annat så för shoppingens skull och så finns det ju en del kvar att se som vi inte hann med.

Nu återstår att förverkliga två av mina drömresor, Japan och Thailand. Jag SKA fråga Prani om jag får åka med henne hem till hennes hemby i Thailand nån gång. Jag e så nyfiken på hur det ser ut där och hur hennes nya hus ser ut. Och Japan......ja, nån gång SKA jag dit. Det bara är så. Och jag brukar vara envis så jag tvivlar inte på att det blir so jag har sagt :)

Så det så.

tisdag, januari 24, 2006

S H O P P I N G

Idag har jag rekogniserat runt lite i affärerna i centrum. Lönen kommer imorgon så jag måste bestämma mig för vad jag ska slösa lite pengar på. Först och främst så måste jag ha ett par nya träningsskor och det hittade jag, 149:- på Stadium. Men det känns inte så kul. Roligare var då istället den fina vita koftan jag hittade på Bic Boc........men priset var mindre kul, 399:-......kanske inte så dyrt men jag ska ju spara pengar är ju meningen. Men jag provade koftan och den satt så bra....fan. Jag ska fundera. Sen vidare till nästa affär. Där hängde en vinröd top med spets.....vill också ha. Fan. Så jag lämnade butiken och vandrade vidare genom centrum, funderandes över vad det är som framkallar detta köpsug. Jag vet ju innerst inne att jag faktiskt skulle klara mig utan de flesta saker jag köper men ändå så vill man ha och när man väl ha köpt det så fylls man av ett stort välbehag och en tillfredsställe stor nog att fylla en arena. Så går man hem och betraktar sitt nya fynd och tre dagar senare så har glädjeruset lagt sig.
Kanske handlar det om ett själsligt hål man försöker fylla. Ett hål djupt som evigheten och omättligt likaså. Eller är det en strävan om att få höra till? Att bli erkänd och antagen som en medlem av samhället? Och varför i hela friden börjar jag efterlikna Sarah Jessica Parker med dessa Sex and the city frågeställningar??
Slutsummeringen blir iaf att hur mkt man än kan fundera på detta så är det faktiskt riktigt jävla kul att få shoppa loss då och då. Att få svira in i nån affär och bara plocka, det ska jag ha och det ska jag ha och DET ska jag HA!!

Så vi ses snart på Indiska, Vero Moda, Gina Tricot, H&M och Wedins......

Here I come!!!!

måndag, januari 23, 2006


Jag har en väldigt envis och gnällig katt. Hans rutin är att varje morgon och kväll, precis efter att han ha fått mat ha enorma utbrott och han springer skrikandes runt i hela lägenheten samtidigt som han gör sitt bästa att riva ner prydnadssaker, kasta runt mattor och klösa på möblerna. Varje dag. Ja, jag vet, han borde egentligen få släppas ut men en katt som levt inne i snart 7 år är enligt min åsikt inte lika världsvan som bondkatten Jansson som praktiskt taget är född i lagården. Dessutom är min katt extremt feg. Tappar man en gaffel eller en tidning, råkar stänga en dörr lite för hårt eller skrattar för högt så springer han och gömmer sig. Direkt. Jag vet inte vad det är som gjort honom så här men jag kan garantera att jag inte har skrämt honom.....
Men en sak kan jag säga. Han har det för jäkla bra. För medan jag står här 9 timmar om dagen i en reception 5 dar i veckan så ligger han hemma under sängtäcket och sover.....bortskämd och söt och alldeles underbar!