fredag, mars 27, 2009

Idag är en dag att ta vara på lite extra



Idag har vi golvvård i lokalen här på jobbet. Hela personalen har fått direktiv att stanna hemma eftersom vi inte får gå på golvet hela dagen. Jag är här för att släppa in städpersonalen och sen kommer jag sitta i vårt konferensrum och plugga tills golvet är klart. Det har ju blivit lite si och så med studeradet de sista veckorna men idag har jag ingen ursäkt. Eftersom jag inte kommer åt min jobbdator och inte heller växeln för den delen så kan jag bara göra en sak, sitta här och skriva färdigt mina arbeten. Och det ska jag minsann göra också!

Det är snart dags att fundera lite på höstens studier. Vill jag fortsätta med att läsa historia B kurs? Det innebär bl a en uppsats och mer teori men det kan bli spännande. ELLER, så kan jag också välja att läsa en kurs i bara Renässansen. Det lockar nog mest just nu. Renässansen är en spännande tidsepok med mycket konst, nya tankar och filosofi. Men framförallt så lockar ju de stora kyrkorna i Italien :) Jag älskar ju som bekant gamla kyrkor och katedraler :)

Nåja, jag ska ta mig en funderare de närmsta veckorna och den 15 april så skickar jag in mitt val. Det är ju inte så att det är min framtid det hänger på. Jag läser ju det här mest för att förkovra mig och för att jag tycker det är så himla intressant. I värsta fall kan jag ju alltid läsa på egen hand, eller hur?

I onsdags skrev jag ju att jag skulle köra ett hårt träningspass i förhoppning på att förkylningen skulle fördrivas ur kroppen och vet ni, jag tror faktiskt att det nästan har lyckats :) Igår kväll var jag mycket piggare än förut och imorse vaknade jag utan ont i halsen och täppt näsa, sköönt!

Så idag när jag kommer hem blir det en ny joggrunda hemma. Sen diska och laga mat till Jocke :) funderar på att laga lasagne ikväll, vad tror ni? :)

Nej, nu har jag inte tid att slösa mer värdefull tid, Luther och hans reformation väntar!! :)

torsdag, mars 26, 2009

Upp och ner humör

Mådde bättre efter träningen igår men jag var fortfarande supertrött. Jag fryser konstant och därför går jag också och spänner hela kroppen. För hur jag än gör så blir jag inte varm........när kroppen är spänd blir jag yr i skallen och så kommer tröttheten. En ond jävla cirkel.
Joggen tog bort spänningarna, jag kände hur kroppen slappnade av under passet. Så idag är jag iaf mindre spänd och mer varm. Men fortfarande trött. Mest mentalt. Pga allt strul på jobbet, hemma med katten och en massa annat skit som stör hela tiden.

Dessutom trodde jag att faran var över tills Tiger spydde IGEN imorse.

När jag vaknar på morgnarna så är det första jag tänker: Jag ligger kvar, jag skiter i allt, jag somnar om. Men ändå släpar jag mig upp. Av ren plikt.

Magen har blivit mkt bättre men inte helt bra. Jävla skit. Nu måste jag ringa till vårdcentralen för jag kan inte leva så här. Bara magen sätter en enorm stress på mig, varje dag.

Inte för att jag tror det kommer hjälpa eller göra stor skillnad men jag längtar mest till påskledigheten nu. Ska låsa in mig, bänka mig framför TV, kolla film och sova, träna, vila.

onsdag, mars 25, 2009

En trött uppdatering

Tiger är på bättringsvägen. Han fick fasta i 12 timmar och sen gå på fiskdiet och igår kom det bara upp en klump med päls. Maten hade passerat rakt igenom. Nu håller jag tummarna för att kräkningarna inte kommer tillbaka.

Vintern vill inte släppa greppet och igår snöade det typ varje kvart. Tröttsamt. Kylan gör mig galen. Jag fryser konstant. Hemma går jag med långärmat , långbyxor, kofta och ulltofflor och ÄNDÅ fryser jag. En förkylning lurar i kroppen men vägrar bryta ut. Men varje morgon vaknar jag med täppt näsa och ont i halsen. Detta försvinner dock mystiskt lagom till frukosten och sen känner jag inget under dagarna förutom en enorm trötthet. Jag har tagit det lugnt med träning och saktat ner på tempot under passen bara för att låta kroppen ta igen sig men ikväll tänker jag köra hårt. Kanske är det en rejäl genomkörare jag behöver? Rensa ut skiten ur kroppen! :)

På jobbet är det både upp och ner. Men mer om det sen.

Dessutom tror jag att det spökar hemma i lägenheten........

måndag, mars 23, 2009

En depp dag

Natten var lugn. Tiger kräktes ingenting. Han fick i sig lite vatten innan han somnade och det fick han behålla. Sen sov han med mig hela natten. Imorse fick han sin sista tablett och sen var antibiotika kuren för såret över. Jag är inte helt säker på att han åt nåt imorse men jag ställde bara fram hans specialfoder som är skonsamt mot mage o tarm. Får väl se hur det ser ut därhemma ikväll sen.......jag ska köpa torsk och koka till honom ikväll och portionera ut det i små mängder. För övrigt så är han på benen och beter sig precis som vanligt. Vilket i sig känns skönt.
Bara det inte blir värre nu........

Jag har så låga energidepåer nu. Jag är ständigt trött, irriterad, har ingen lust med nånting och måste i stort sett tvinga mig själv att få nånting gjort. Känns bra att jag fick både städing och tvätt överstökat i helgen trots motvilja.

När man sen vaknade imorse och ser att det har snöat så känns det totalt hopplöst. Som ett svart hål.
Jag VET, man ska tänka positivt men just nu går det trögt.
Jag låg på soffan nästan hela dan igår och åt godis och kollade på film fast jag egentligen visste att jag borde plugga. Till slut gav jag mig iaf iväg på en löptur och avslutade med styrketräning hemma i hallen. Det kändes lite bättre efter det. Sen blev det soffan igen och på kvällen smällde jag ihop en liten äppelpaj som jag moffade på alldeles själv. Så typiskt mig när jag är nere. Godissugen och har svårt att ta mig för saker.
Vanligtvis skulle jag ha fått mega ångest över detta men löpturen plus det faktum att jag faktiskt ägnade några timmar till att skriva på mitt skolarbete gjorde att jag ändå kunde känna mig tillfreds nånstans därinne.

Och dessutom håller jag på att bli förkyld.

söndag, mars 22, 2009

Så länge varade den glädjen

Tiger har börjat kräkas igen. Mycket. Det började imorse. då kom frukosten upp i tre omgångar, sen en gång till på förmiddagen. Han åt igen och fick behålla maten ca fyra timmar. Det verkar dock som att maten hann passera för nästa omgång han spydde kom det bara vätska. Sen åt han lite igen och sov till nio tiden ikväll. Då drack han lite vatten och strax därefter kom allt vatten upp igen.

Varför VARFÖR händer det här? IGEN????
Jag känner mig så jävla hjälplös. Nu står mitt hopp till att det här går över av sig själv. Jag har inte råd att lämna katten hos veterinären igen. Mina resurser är slut nu. Det finns ingen möjlighet.
Dessutom kunde ju veterinärerna aldrig ge en diagnos på vad som var fel första gången och såret på hans nacke är ju fortfarande ett mysterium, trots att det läker nu.
Jag hade en tanke om att det skulle kunna vara en inflammation i mage/tar men eftersom han äter antibiotika sen en vecka tillbaka så borde ju den ha slagit ut det tycker man.......

Nu får katten gå på fasta ett tag och sen blir det kokt fisk.

Fy tusan. Någon däruppe måste tycka att jag och Tiger inte fått vår beskärda del än.