lördag, juni 17, 2006

Dreaming of the queen

Igår kväll var jag på Cirkus i Stockholm och såg Pet Shop Boys, mina gamla idoler sen gymnasiet (ca 15 år sen) Kvaliten på deras skivor har åkt upp och ner under åren men 80 tals skivorna är och förblir ju de klart bästa. Eftersom konserten varit slutsåld sen biljetterna släpptes har det varit skitsvårt att få tag på tickets men jag lyckades iaf till slut få en ståplats. Mindre bra gick det för Jocke som inte fick nån biljett alls. så jag fick gå själv. Men det var OK.
Eftersom jag nu inte längre än en spänstig tonåring så ville jag heller inte trängas längst fram vid scenen utan hittade istället en perfekt plats ca 5 meter från scenen precis vid höger kant. Tyvärr hade jag en liten kort brud framför mig som började hoppa som en galning varenda gång det kom en låt hon gillade. jag bara väntade på att bli nockad av hennes skalle o få en fläskläpp. Konsterten var SKITBRA! och jag lyckades ta några bilder med min mobilkamera. Tyvärr är kvaliteten kass men jag ska lägga upp några här lite senare.
Dessutom blev konserten en riktig nostalgitripp för mig. Att se PSB på scen igen för fjärde gången framkallade minnen från mina 2 år i London, mest de positiva dårå och jag fick en otrolig längtan ner igen. England är och förblir mitt andra (eller tredje näst efter Åland) hem. Jag trivs där, älskar London och landsbygden och kulturen. Jag MÅSTE åka tillbaka!!

En annan kuriosa är att jag under en veckas tid lyckats (?) stöta på följande kändisar:
Markoolio på IKEA
Jonas Wahlgren från skansenakvariet i en bil på stan
West End girls. Tjejgruppen alltså.
Orup
Jan Johansen
Orup
PSB

Så med ömmande kropp, ett leende på läpparna och ett bra mycket bättre humör ska jag nu lyssna på några PSB skivor o drömma mig tillbaka......

fredag, juni 16, 2006

Oh so sad

Ibland så tänker att att gud så patetiskt mitt liv är. Så helt jävla sjukt vrickat o vridet. I stort sett 50% av mina vänner från skoltiden har bildat familj och resterade 50% har haft tillräckligt mycket med vett för att faktiskt göra nåt av sina liv. Medan jag, ynka skit, fortfarande inte har:
  • ett schysst sparkapital på banken
  • egen bostadsrätt
  • ett jobb jag trivs med
  • barn
  • ordning på min ekonomi
  • en plan
  • en vettig utbildning

och istället för att göra nåt åt skiten så tar jag helt felaktiga beslut, slösar ännu mer pengar, skiter i att ta ansvar och funderar över följande:

  • jag kanske skulle börja ägna mig åt lajv och bli en medeltida kvinna vid namn Anna
  • jag kanske skulle ta och slösa 2000:- på en kurs i höst
  • jag kanske skulle fortsätta läsa sporadiska kurser på universitetet bara för att ha nåt att göra och för att fortsätta mitt eviga sökande efter mig själv
  • jag kanske skulle stanna kvar på mitt trista jobb och dämpa min ångest med mera godis
  • jag kanske skulle ge upp mina tankar om att nånsin bli mamma eftersom jag ändå inte har någon som vill bilda familj
  • jag kanske bara ska fortsätta trampa i samma gamla vanliga hjulspår eftersom det är bekvämast så.

Jag orkar snart inte med mig själv.

torsdag, juni 15, 2006

IRL

Serioulsy.
Dialog utspelad för 5 minter seda nånstans i Sverige...

Chefen: Kan du ringa till vårt Europa kontor och fråga när XX kommer till Sverige? Det ska vara en tjej vid namn Susanne eller nåt som har bokat.
Receptionisten: Visst, är du säker på att hon heter Susanne? (slår i företagets adresslista efter en Susanne i receptionen på HK men hittar ingen)
Chefen: Njae, kanske, jag vet inte. Men du kan väl ringa och fråga om flyget iaf?
Receptionisten: Ja, men jag måste ju veta vem som har bokat biljetten först. Vem ska jag prata med?
Chefen: Jamen ring bara till receptionen och fråga. Dom måste veta. Du har väl numret? Det är.....
Receptionisten: Ja, jag har numret här. Jag ringer. (suckar och flinar ironiskt)

Asså. Det är vid såna här stunder som jag inser vilket jävla meningslöst jobb man har egentligen. Istället för att göra det själva så måste folk komma till mig, spendera lika lång tid på att framföra sin önskan till mig som det skulle ha tagit som att göra det själva och sen bli irriterade när man inte kan hjälpa dom bara för att man fått alltför knapphändig information för att kunna lösa uppgiften. Man kan bli knäpp för mindre.

Eller vad sägs om den här:

Anställd: Menar du att jag måste använda disktrasan för att torka av bänken när du är på semester?

I´m lost for words....
Super kawaii means supercute in japanese

Herregud!! Sommarens stora REA är här!!! NOT GOOD!! Jag är så himla sugen på att titta in i olika affärer och fynda men jag FÅR bara INTE! Så istället gick jag och löste in mitt glassogram till en Tip Top och gick tillbaka till jobbet. Resterande tiden fram till midsommar är centrum restricted area för min del. Jag vet hur jäkla svårt jag har att hålla mig från att shoppa.
Det hela slutar väl med att jag knappt har pengar till mat och husrum under semestern i Kalifornien i höst.......men massor av fina kläder.
Slarvade lite med träningen igår men jag lovar att när jag kom hem så var det ISKALLT ute, det regnade och jag var superhungrig. (I know, tre pissdåliga excuses) Så jag stannade inne, lagade mos o köttbullar och glodde på Top Model Britain. Men ok, jag lovar att jag ska träna ikväll. Promise!!! (speciellt nu efter att ha klämt i mig räkmacka OCH en tip top)

För övrigt fick jag stora chocken igår när jag kom hem och upptäckte ett brev från Radiotjänst på min dörrmatta. Va f....jag visste att jag redan hade fått en räkning från do som jag hade lagt undan för betalning den här månaden och nu skickade dom en till........så jag sprang in i sovrummet o öppnade det andra brevet som jag hade liggande på skrivbordet. En fucking jävla PÅMINNELSE men extra 50:- som bonus. Skulle ha varit betald 10 maj. Jahapp. Jag blev skirförbannad, svor över Radiotjänst och kopplade genast upp mig nätet för att bena ut den här situationen. Det kunde bara inte stämma att jag hade missat en räkning. Och jepp, det stämde, påminnelsen var as a matter of fact redan betald och jag kunde andas ut och trappa ner pulsen en aning. Hatar räkningar, hatar alla som ska ha pengar av mig. It´s mine! I´ve earned them!!

Så nu är det bara en dag kvar till helg.

Frid vare med er.

onsdag, juni 14, 2006

Inte rår jag för att påven bor i Rom....

Hämtade ut min PSB biljett igår så nu kan jag ta de lugnt till fredag. Det var 30 grader varmt i Stockholm igår och jag o Oa gick till Kungshallen för att äta. Tog Paella. Promenerade sen en stund runt på stan innan vi åkte hem. Nu funkade plötsligt luftkonditioneringen på bussen....och herregud vad det blåste. Iskallt. Det gick inte att få stopp på det. Helt absurt. Där satt jag o alla andra på bussen, 30 grader varmt ute och en frysbox inne. Till sist måste busschaffisen ha fattat att nåt var fel och han minskade trycket på blåset. Väl hemma tog jag mitt förnuft till fånga och tvingade mig att laga matlåda. Gjorde ugnsrostade grönsaker med fisk och toppade med massor av örter och blandade ner kikärter och tomater till sist. Det får räcka till lunch idag.
Såg igår att jag fått mina skattepengar tillbaka och jag firade med att köpa en top på Indiska. Visst är jag ekonomisk?? Not. Men nu har jag strikt beslutat att pengarna ska läggas undan till reskassan och så kommer det att bli. Punkt slut.
Igår började säsongen med engelska deckare på TV. Ett fall för Frost var först ut och jag gottade ner mig i sängen med en påse gelégodis och njöt :) Har även börjat läsa en engelsk deckare, Fågelhägnet och hittils gillar jag vad jag läser. 3 böcker till är på väg med posten :) :)

Ska hämta posten nu.
Ta.

tisdag, juni 13, 2006

Frozen Margarita

Gud så skönt! 30 grader ute, rena Medelhavsklimatet!! Jag glider runt i mina nyinköpta kjolar och bara njuter. Köpte mig en glass igår och hängde med chefen till IKEA på lunchen där det blev köttbullelunch och så sprang vi på Marcoolio.........Bussen hem var en ren pina. Fläkten eller AC´n fungerade inte för fem öre och bussen var fullproppad med folk. Där satt vi alla i 30 graders värme (om inte mer!), solen gassade in på vänster sida och vi svettades, herregud vad vi alla svettades. Jag försökte läsa min nya deckare men somnade ganska snart. När vi väl var framme i Rimbo fullkomligt flöt alla av bussen. Fattar inte att SL inte kan skaffa bussar med ett fungerande fläktsystem......väl hemma funderade jag på att sticka ut o springa direkt men termometern visade på 32 grader i solen och 30 i skuggan......kändes inte som en bra idé att anstränga sig mer än nödvändigt. Så jag bredde mig några mackor och tuggade i mig ett halvt äpple, låg på sängen o glodde på TV en stund och bestämde mig sen för att inte slösa bort det fina sommarvädret genom att sitta inne hela kvällen. Så jag svidade om till träningskläder och gav mig och cyklade. Det är när man lämnar bostadsområderna i Rimbo och cyklar bort mot åkrarna och bongårdarna som man faktiskt fattar varför det är en sån extra bonus att bo därute. Jag älskar att cykla på grusvägar, förbi tuggande kor i hagarna och små röda stugor längs vägen. Jag mötte några andra cyklister och en kille på häst, för övrigt var landskapet tyst och rofyllt. Cyklade sen bort till träningsspåret i skogen och sprang mina obligatoriska 5 km. Det gick förvånansvärt bra faktiskt men visst svettades jag mer än vanligt. Sen hem, duscha, äta en bit mat och så vila :)
På fredag är det äntligen dags för Pet Shop Boys in concert! Tyvärr så fick vi bara tag på en biljett så jag blir tvungen att gå ensam vilket inte är så himla kul men är man PSB fan så ska det funka ändå. Jag får ju iaf se dom igen :)

Ja, just ja, jag klarade sista tentan på kursen med en hårsmån. Jag fick ett svagt men dock ett vinnande G :) Hade slarvat otroligt med stavning och skrivit ganska tunna svar men läraren tyckte ändå att det räckte för att jag skulle klara mig igenom. Gud vilken lättnad! Hade jag inte klarat den hade jag varit tvungen att göra en salstenta i augusti och då vete fasen om jag hade orkat vilket skulle resultera i att jag inte skulle kunna fortsätta till hösten. Men det kan jag nu!! Ska bara skriva klart min projektarbete och ett annat arbete som jag släpar efter med........*suck* Men läraren har lockat oss med en resa ner till Danmark nästa år för oss som fortsätter plugga på kursen :) Låter ju kul! Vi ska besöka en vikingaby då och sen presentera våra B-uppsatser på en krog nere i Köpenhamn :) Så klart att jag vill följa med!!!! :)

Men mest av allt vill jag ha jordgubbar med vispat grädde......

måndag, juni 12, 2006

Försök tänka lite själv va....

Ja, jag stör mig på Sofi Fahrman och den där andra von Sydow bruden. Ursäkta men är det verkligen meningen att dom ska sitta som nån slags gurus och tala om för alla Sveriges tjejjer hur och vad dom ska klä sig med???? Tror dom inte att folk kan tänka själva?
Så om Sofi säger att i sommar bara mååååååste man ha sidenshorts med brunblommig bikini till så ska vi andra göra som hon säger........öh, nä tack. Jag väljer själv vad jag vill ha på mig och vad som är snyggt.
Och jag säger bara en sak.....Harajuku girls.

För övrigt så har jag grillat mina armar under gårdagens värmebölja. Var på vikingagården Gunnes gård med klassen och hade en liten "get together" med guiadad tur och långbord i solen :) Urmysigt!!!!! Så kul att äntligen få prata med folk i klassen som man annars aldrig pratat med och så upptäcka att man har så mkt gemensamt! :)
Och tänk att jag först inte hade tänkt åka.......
Men det var värt alla myggbett och solsveda I´m telling ya!

Högtrycket har för övrigt fått mig på mkt bättre humör än förra veckan och jag känner mig någorlunda redo för världen :) Ska se om jag kan skrapa ihop lite folk till en picknick under veckan :)

Men mest av allt vill jag ha semester...