fredag, mars 20, 2009

Risken med att ha alltför söta husdjur :)



torsdag, mars 19, 2009

Idag är livet gött

Trots Tigers sår som inte riktigt vill läka, den ständiga finanskrisen hemma och krånglande mage så är jag på riktigt bra humör idag :)
Solen skiner och jag har just tryckt i mig två stora bitar butterkaka *mums*
Asta väckte mig imorse med ett kurrande som var så intensivt att hon riktigt gnisslade :) Det är såna stunder man blir glad av.
Dessutom gick joggen bra igår och kvällen avslutades med ännu ett avsnitt av Leila på landet.

Ikväll blir det vila, läsa och TV och imorrn är det äntligen fredag.

Livet går sin stilla gång helt enkelt.

onsdag, mars 18, 2009

Mystiken tätnar....

Provsvaren har kommit. Det fanns inga bakterier i såret.

Veterinären är helt förbryllad. Hon vet inte vad det är för sår han har fått....

...så nu ska vi pröva med att inte tvätta alltför mkt och fortsätta med antibiotika veckan ut så får vi se hur det artar sig.

Det skulle kunna vara nån sorts reaktion på stress men det är inte säkert.

Hela såret är ett enda stort mysterium. Jag funderar på att fota det och lägga upp på bloggen så ni får se, kanske nån vet eller har sett nåt liknande men såret ser ganska så äckligt ut så kräsmagade ska nog inte titta......

Skönt iaf att veta att det inte är nån form av mördarbakterier!!

Fortsättning följer.
Äntligen SOL!

Jag har lapat sol, sol, sol hela morgonen!! Den värmer så skönt nu och jag riktigt känner hur hela kroppen vaknar till liv. Känner mig mycket gladare idag också!

Idag ska jag få svar på Tigers bakterieodling. Hoppas jag. Såret ser ut som det alltid gjort. Ingen större förändring. Det har iaf inte blivit värre och det är en liten tröst. Antibiotikan har gjort honom extremt lös i magen, stackarn, men har får leva med det till nästa måndag då kuren är över. Bra är att han ändå är pigg och busar, leker, sover, äter, dricker precis som vanligt. Han verkar inte alls störas av sitt sår i nacken.

Min mage verkar ha lugnat ner sig. Från att ha gått från orolig, gasig och riktigt jävlig har jag nu blivit knorrig och trög istället. Kul. Not. Proviva och Onakafil är min medicin just nu och jag kan inte längre äta lök, bönor, äpplen med skal, stekt kött, glass mm..........men jag kan leva utan det så länge jag slipper gaserna och en uppblåst mage......

Dagens positiva tanke: Solen skiner och jag ska njuta!!

tisdag, mars 17, 2009

Dags för en ny reformation??

Påven vägrar acceptera kondomer som ett skydd mot aids. Istället menar han att vi ska skydda oss med ett "andligt och mänskligt uppvaknande" och "vänskap med dom som lider".

Ursäkta? Den mannen har ju ingen verklighetsförankring what so ever enligt min mening.

Det har inte funkat i över tvåtusen år så varför skulle det funka nu??

Hur länge ska människor tvingas lyssna på denna märkliga auktoritet? Jag blir mörkrädd när jag tänker på hur mycket skit som kommit ur denna institution..........
Atjooo!!

Nej, nu får det banne mig räcka! Imorse vaknade jag och var en aningens snorig och nu började halsen att svullna och det pirrar så där obehagligt i kroppen så som det alltid gör när det är nåt skit på gång....som typ förkylning. Jag hade hoppats på att hålla mig frisk tills imorrn kväll iaf så att jag hinner leda joggingpasset. Hoppas, hoppas att det går!
Tigers sår ser precis likadant ut som tidigare. Ingen bättring där inte. Suck.
Positivt är iaf att han verkar vara pigg och är på benen. Han verkar inte besväras så mycket av såret. Men tänk om det är mördarbakterier.......... :(

Jag vet att man ska försöka tänka positivt men det blir svårare och svårare för varje motgång som kommer. Det blir liksom ingen ljusning i det hela. Jävla skit.

Men ok, jag gör ett försök att tänka positivt:

I sommar ska båda missar vara friska och krya. Det blir en varm och solig sommar med många jordgubbar, mycket spring i benen och en härlig semester. Grill, loppisar och en massa kul utflykter!!!

måndag, mars 16, 2009

Måndag igen! Wohoo!

Jag var till veterinären i fredags med Tiger igen. Han har fått nåt skumt utslag i nacken och det hade vuxit ut en läderartad skorpa över hela såret. (stort som en femtioöring ungefär) Dessutom hade ännu ett sår börjat växa fram......veterinären såg väldigt förbryllad ut. Hon hade aldrig sett nåt liknande. Hon försökte pillra bort skorpan men den satt så hårt att hon till slut fick lägga en lokalbedövning och sköra bort den. Under hittade vi en liten krater ner i huden och det verkade vara lite infekterat också. Hon sköljde rent och tog bakterieprover. Sen kom dilemmat hur vi skulle lösa problemet med att få honom att inte klia på såret. Tratt funkade inte, inte heller en kroppsbody. Det slutade med att dom lindande in båda hans bakben i bandage. Ett recept på ny antibiotiksa skrevs ut och jag ska få svar på proven på onsdag. Efter reglering med Agria slutade notan på 1300:-. Suck......det är typ 1300:- mer än vad jag har råd med....jag ligger i stort sett på minus nu. Fan.
När jag kom hem var Tiger tvärförbannad och superirriterad över bandagen. Han skrek, morrade, sprättade med benen och allteftersom tiden gick så blev han mer och mer tillbakadragen. Han kunde inte slappna av, inte sova, inte äta, inte dricka, inte gå på toa. Han blev helt enkelt deprimerad. Ett dygn senare beslutade Jocke och jag att ta av bandagen. Katten hade då fått feber, nosen och öronen var supervarma och han mådde allmänt skit. Sagt och gjort, det fick bära eller brista. Bandagen kom av och efter att ha återhämtat sig en kvart hoppade han upp på diskbänken och drack vatten i fem minuter. Han har nu sakta men säkert blivit sig mer lik och han äter och dricker igen. Såret sköljer vi två ggr om dagen med koksaltlösning och det ser helt ok ut just nu. Det har iaf inte blivit värre. Igår såg jag att ännu en rodnad började växa fram men imorse hade det dragit sig tillbaka. Förhoppningsvis så börjar koksaltlösningen och antibiotikan att verka nu.
Förutom detta så har det varit en slö helg. Asta kissade i sängen i lördagsmorse så det blev en liten ombokning i tvättschemat. Helt ok eftersom jag fick en hel del gjort redan på lördagen istället. Igår var jag ute och sprang 7 km och senare på kvällen blev det ett baspass spinning men redan efter halva passet började jag sacka efter. Det var nästan en månad sen jag tränade spinning nu så muskler och hjärta hängde inte riktigt med. Jag somnade gott igår kväll kan jag meddela. Inga sömnproblem här inte.
Pluggandet går inte lika bra. Efter första omgången med Tigers sjukdom så dränerades mycket av min energi och jag har åter igen svårt att koncentrera mig i långa perioder. Enda stället jag faktiskt kan sitta ner och läsa fokuserat är faktiskt på bussen. Så där utför jag mycket av mina studier nu. Igår började jag att skriva på mina svar och om två veckor ska allt vara klart. Gulp. Nåja, det måste gå på nåt sätt.
Jocke och jag gjorde inte så som många andra i lördags, tittade på Melodifestivalen. Däremot kollade vi röstningen på slutet och jag måste erkänna att efter att ha hört de tävlande bidragen så kunde jag konstatera att antingen Caroline af Ugglas eller Malena Ernman var de enda kvalificerade att vinna, enligt min mening. Många av de andra låtarna var bara dåliga repriser på så mycket annan skit som producerats genom åren.........

Så sitter man åter igen här på kontoret. Idag är vi tre personer här. Behöver jag säga att det inte direkt är nån partystämning? Ska väl gå och hämta posten snart och sen arkivera fakturakopior. Så ser min dag ut.

Och på fredag är det vårdagjämning!!