fredag, februari 06, 2009

Ett steg avklarat

Operationen gick bra. Dom ringde igår kväll 21.30 och meddelade att dom inte hade hittat nånting. Dom hade kollat igenom all organ och allt såg bra ut. Det fanns en del avföring i tarmen som kan ha fastnat och därigenom orsakat stoppet och dom tror också att han har en tarminflammation eller nåt liknande. Så nästa steg blir att medicinera mot det och ta reda på varför han har så höga levervärden.
Det känns som en lättnad att det inte var en tumör eller nåt annat som stoppade upp. Det kunde ha blivit komplikationer. Och hade det varit en tumör så vore det bästa att låta honom få somna in.
Men nu är insidan kollad och klar och nu hoppas jag bara på att dom kan få honom frisk igen med medicinering och god vård.
Jag vill ha hem min Tiger!

Asta har också påverkats av det som hänt. Hon gick runt och letade efter Tiger igår kväll och sen satt hon mest tyst för sig själv och sa ingenting. Tiger borta och matte ledsen, såklart att nånting har hänt. Hon sov med mig hela natten och hon kurrade och gosade så pass mycket att jag knappt kunde sova :)
Men imorse började hon ynka sig och jama lite, dels för att hon nog ville att matte skulle gå upp och dels för att det var så tomt och ensamt. Så det slutade med att hon kissade i sängen.
Men det hade jag förväntat mig. Asta gör så när hon inte känner sig trygg och den nuvarande situationen är ju kristallklar. Såklart att hon kissar då.
Så matte förlåter, river upp de blöta sängkläderna och bäddar åt sig på soffan istället. Asta fick ett par godisar och en skål frukost serverad. Vi har ju bara varandra nu och vi måste hålla ihop, Asta och jag. Utan Asta hade allt varit mycket jobbigare är jag övertygad om.
Ikväll kommer Jocke och det ska bli skönt med mer sällskap. Jag vill verkligen inte vara ensam nu. Jag vet inte vad jag ska göra av mig själv och jag vankar mellan dator, tv och säng. har ingen ro i kroppen. Att ha någon med sig underlättar.

Jag har inte hört nåt mer från djursjukhuset idag så jag tar det som ett bra tecken. Så länge han är stabil och det går framåt har dom ingen anledning att ringa. Men dom får gärna höra av sig med goda nyheter. Hur som helst så har dom lovat att höra av sig idag.

Jag ska försöka sätta mig ner och plugga lite sen, försöka få tankarna på något annat. Så fort jag tänker på Tiger blir jag ledsen. Jag måste rensa huvet och samla nya krafter. Funderar på att kanske ta en joggrunda senare idag, för att få lugn och ordning på tankarna. Mobilen ska med, utifall dom ringer. Den sitter för övrigt nästan klistrad på mig nu.

Jag hoppas så att allt kommer gå bra nu.

torsdag, februari 05, 2009

Man tror aldrig att det kommer hända....




...men Tiger ligger på sjukhus nu. Han ska opereras. Jag har spenderat sex timmar av min dag på veterinärkliniker, undersökningar, röntgen, blodprov, kanyler.

Jävla skit. Det sista jag ville var att ta beslutet om operation. Men idag kom det.
Och vad säger man? Jag har inga pengar men hur kan jag låta min bästa vän sen 11 år bara dö?

Det går inte. Jag kan inte det. Så jag skuldsätter mig mer och hoppas på att han kommer bli frisk snart och att jag får hem honom.
Min gos, mitt hjärta, min Tiger.

tisdag, februari 03, 2009

Sa jag att jag ÄLSKAR gotiska katedraler??






Just denna finner ni i Prag......jag kan lova er att insidan är ännu maffigare!! :) Komplett med katakomer och allt ;)

Utmanad av Linnea!!

Regler: Gå in i mappen där dina bilder ligger, gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen, släng upp bilden på bloggen och skriv något om den, utmana sex andra personer och länka till dem.



Intressant bild det här. Och roligt att det blev just den!! Vi har just klivit av bussen inne i Prag våren 2007 och är här på väg ner till slottet. Just det här slottet har en ganska ruskig historia att berätta, det var nämligen här det 30-åriga kriget startade. Genom den sk "defenestration of Prague". Här blev två katolska biträden till den Böhmiska kungen utkastade genom ett fönster av ett gäng protestanter. Detta kom sig av att kungen hade stängt ner protestantiska kyrkor i landet. Jag kan förstå att man var lite uppretad.....Men mest glad blev jag över den här bilden för att jag faktiskt håller på att studera det 30-åriga kriget just nu i mina studier.
Håll till godo!! :)

Nu utmanar jag MarathonMia!!
Kallt men sugen på att träna!!

Det kom ingen på stavcrossen igår kväll. Termometern visade på minus 6 men det har inte stoppat tanterna tidigare. Nåja, det var faktiskt riktigt kallt ute men jag hade ju ställt in mig på att träna. Som tur var så kom båda mina stavgångsvärdar och eftersom vi alla tre redan var klädda med gummiband knutna runt midjan såg vi ingen anledning till att strunta i träningen. Så vi tog en skön 45 minuters stavpromenad i kylan. Väl hemma körde jag 10 (10!) armhävningar på tå och 10 på knä, sen 20 situps med benen i luften och 20 sidolyft x 2. Även om jag nu inte har gjort 100 armhävningar om dagen så har snittet ändå legat på ca 60 om dagen. Det har gett resultat, armarna har blivit tajtare. Frågan är nu om jag kan göra omvända armhävningar, läs benhävningar och få lika tajta lår? :)
Eftersom väderprognosen inför imorgon lovar snö och regn befarar jag att ingen kommer på mitt joggcross pass heller så för att försäkra mig om att få bra och skön träning planerar jag en kort "flaneringsjoggrunda" i villaområdet ikväll. Långa brackar med svag lutning ger faktiskt bra uthållighetsträning har jag märkt och det finns en och annan jag planerar att ta mig uppför ikväll :)
Och vad passar bättre att avsluta dagen med än en varm kopp te och en bra bok? I mina historiestudier har jag nu kommit till den amerikanska slavhandelns begynnelse och det är mycket intressant läsning. För att toppa detta tänkte jag även läsa boken jag fick av Jocke i födelsedagspresent, den handlar just om sockerproduktion och slaveriets historia. Spännande läsning!!

måndag, februari 02, 2009

Usch, det är så kallt!!

Trots att jag kröp i säng redan vid 21,30 tiden igår kväll så är jag supertrött idag. Visserligen låg jag och läste en timme men det brukar inte göra så stor skillnad.
Men idag sitter jag här och gäspar, och gäspar och gäspar. Jag längtar hem och mina myskläder!!
Men först blir det 80 minuter stavcross på Friskis. Idag tänker jag köra lite extra hårt med tjejerna. Kylan gör att vi måste röra på oss fortare och köra lite extra styrka för att hålla värmen. Sen ska jag krypa ner i soffan med en varm kopp te och läsa färdigt Dr Jekyll och Mr Hyde.
Ibland vill jag bara att det ska bli vår fort som attan!!

söndag, februari 01, 2009

Hemma en helt vanlig söndag.....


Här sitter jag och läser idag, te och lykta är ett mysmåste!!

Efter att ha godkänts på de fyra medeltidsuppgifterna belönade jag mig själv med en superfin kudde från Indiska :)


Bokhyllan fick jag av pappa som tack för att jag satt kattvakt en vecka :)


I köket är det rosa/lila/vita spetsar som gäller. Och så tända ljus förstås!



Mina nya påslakan!! Japanska dockor :) Såå fina att mysa i!!


Gardinfynd på Ellos, 49:-. Jag älskar dom här gardinerna. Rosa, skira och ljusa!!



Jag längtar så till sommaren då man kan äta färska jordgubbar igen :)