fredag, december 01, 2006

Baaaaakis!

Igår var sista dagen på året för oss på jobbet. Alla böcker skulle stängas, affärer avslutas och resultaten redovisas. Eftersom vi redan hade festat på Wallmans i måndags så hade vi inte planerat nån utgång igår. Vi köpte dyr champagne och sachertårta till kontoret och skålade kl. 16,00 för det gamla och nya året. Men det hela slutade ändå med att chefen ville bjuda oss på middag eftersom vi gjort fantastiska resultat. Så 7 av oss drog iväg till Edsbacka krog, ett ställe som är så långt från McDonalds man kan komma. När man kliver in genom dörren står folk och hälsar en välkommen, dom tar din jacka och hänger in den i en garderob, visar dig till bordet och du ger dig en meny med priser som du aldrig trodde fanns........jag tog en martini som fördrink, fortsatte sen med ett glas vitt till förrätten som bestod av "svenska smaker", dvs rom, lax, ren, ost mm. Huvudrätten var ännu godare, rådjurssadel...mmmm. Efterätt var jag inte så sugen på eftersom jag redan hade klämt två bitar tårta på kontoret men jag tog en bit svindyr ost och en kaffe på maten. Chefen var generös så vi åt som kungar kan jag meddela.
Jag tog taxi från restaurangen 21,45 och hann precis med bussen hem. Men jag kunde inte somna med all alkohol i kroppen och kaffe så jag släckte inte lampan förrän kl. 00,30........det var trögt att kliva upp imorse och jag sov hela vägen på bussen in till jobbet. Sitter som en zombie på jobbet nu och längtar hem. Det är "nyårsdag" idag så stämningen är ganska avslappnad här just nu. Det är nästa vecka som stressen sätter in igen. Då ska allt bytas ut inför det nya året. Pärmar, böcker, rubbet.........
Tänkte julpynta på kontoret idag men det får bli efter lunch. Just nu har jag bara ingen lust.......imorrn tänkte jag pynta hemma, måste städa också som vanligt.......suck.

Nä, nu längtar jag efter min vanliga vardagslunk. Det är tröttsamt att sova för lite och på konstiga tider, äta fel sorts mat och för mkt godis och aldrig komma till ro. Ska träna spinning imorgonbitti igen, jag har tränat upp min kondition igen sakta men säkert men samtidigt lagt på mig minst ett kilo runt magen........det märks. Så inget mer godis nu!!

Jag vill SOVA NU!!

onsdag, november 29, 2006

On the sunny side of the street

I måndags var vi på Wallmans Salonger med jobbet. Norrmännen och Mette hade flygit in under eftermiddagen och vi mötte upp dom på Strand hotell i Stockholm. Vi tog en drink innan vi fortsatte till Wallmans. Därinne möttes vi av rena rama Moulin Rouge stämningen, jättemysigt!! Vi åt gott och drack en del. Själv höll jag mig dock nykter eftersom jag skulle köra hem. Showen var kanonbra! Verkligen jätteduktiga artister. Dom gjorde en kavalkad av musikhistorien från 20-talet till nutid och under tre timmar underhölls och serverades vi av samma killar och tjejjer.
När vi kom till efterätten så fick jag nästan en chock. Det stod på menyn att vi skulle få plocka själv från deras gottebord........jag kan tala om att det var inget bord...det var ett helt RUM!!! Dock ett litet sådant men det var FULLPROPPAT med choklad, skumbananer, tryfflar, pajer, tårtor, brownies, gele, kakor och annar snarr. Herregud. Jag plockade åt mig allt gott jag kunde hitta och glufsade i mig. Så himla gott!! När showen var slut kl. 23,00 så stack de flesta i det svenska gänget hem. Jag hade tänkt göra detsamma men norrmännen var envisa och ville inte släppa mig. Så jag stannade kvar och lyssnade på skön jazz tillsammans med Mats och Björn och stod sen i baren och pratade med Mette och Christen. Jag blev kvar där tills dom stängde kl. 01,00, sen blev det det gamla vanliga, vi stod utanför och tjafsade i säkert en kvart. Jag ville hem, Mette och Christen ville ha mig kvar men jag stod på mig och till slut kunde jag åka. Då hade jag med mig tre personen till som ville hem så jag blev taxichaffis för en stund och fick köra runt halva stan, sen lämna Turid på hotellet på Arlanda och sen hem.
Behöver jag säga att jag inte kom i tid till jobbet igår? Jag vaknade 7,30, somnade om till 08,00, klev sen upp, duschade, åt frukost och tog mig till jobbet........hela dagen var som ett töcken.
Men trots det så orkade jag träna spinning när jag kom hem och det gick faktiskt bättre än vanligt. Lagade mat när jag kom hem och satte mig sen och filade på en fin bildpresentation över Wallmans kvällen som faktiskt blev riktigt lyckad.
Ikväll blir det spinning igen, sen Det Okända och sen kanske lite mer bildhantering :)

Snart helg!!

måndag, november 27, 2006

Ja, jag veeet!!

Jag har inte uppdaterat bloggen på några dar nu. till mitt försvar får jag väl skylla på att filmfestivalen vänt upp onn ner på dygnet. I fredags var jag på min fasters begravning. Jag tror faktiskt inte att jag riktigt förstått att det är hon som är död än.......det går liksom inte in. Det stämmer inte. Det alldeles för fort. Hade huvudvärk när jag kom hem på kvällen och var på dåligt humör....huvudvärken satt i på lördagen och jag vaknade tidigt. Drack två stora glas vatten och beslutade mig för att gå o spinna. Träna bort ångesten och sorgen. Det hjälpte lite, men efter att jag duschat o ätit frukost så säckade kroppen ihop. Benen drarrade när jag stod upp så jag gick o la mig o sov i 2,5 timme. Det behövdes. Men jag mådde fortfarande skit resten av kvällen. Var inte alls på humör. Igår tvingade jag mig själv att göra saker för att jag inte skulle bli sängliggande hela dagen. Jag tvättade, rensade på balkongen och bar ner saker i källaren. Jag promenerade ner till Konsum och handlade lite, bjöd mig själv på en pizza och ett varmt bad. Lyssnade på Madonna, tittade på den nya konst-drama-serien och några andra artprogram som fångade mitt intresse och kröp sen ner och läste tidningen Topp Hälsa och en snutt ur boken om Marie Antoinette innan jag somnade som en klubbad säl.
Idag känns det bättre. Det känns alltid bättre när jag får komma ut, göra nåt, jobba och faktiskt vara social, även om jag gnäller om det också mellan varven. Men ärligt, jag skulle aldrig klara av att vara arbetslös. Jag skulle gå under. En eller max två dagar är jätteskönt att vara hemma o slappa men sen blir jag rastlös.
Ikväll 'r det utgång med jobbet och jag hade tagit med mig min fina DKNY tröja som jag köpte i USA som ombyte. Men på lunchen tog jag en sväng på H&M och hittade en annan lika fin tröja med vit botten och brunt mönster som jag provade och köpte. Till det blev det ett par fina armband i brunt/guld :) Till tröjan har jag mina fina mörkblå DKNY jeans, också inhandlade i USA.

Ok, chulo, måste jobba nu. Vi höres!