fredag, maj 16, 2008

Äntligen fredag!

Ser fram emot att få komma hem och slänga upp fötterna på soffan ikväll!! Ska inte göra nånting ansträngade överhuvudtaget förutom byta kanal med fjärrkontrollen.

Har förresten fått ett nytt favoritprogram. Murder på TV3. Såg första avsnittet igår kväll och trots att jag egentligen hade tänkt gå och lägga mig så kunde jag inte låta bli att titta färdigt. Två team av amatörer ska försöka lösa ett riktigt mordfall. Självklart är fallet redan löst och uppklarat sen tidigare men nu får dessa två team ta del av bevismaterial och även känna på hur det känns att kliva rakt in och vara förste man på plats vid ett anmält brott. En exakt kopia har byggts upp av brottsplatsen och även de mördarde kropparna ser kusligt äkta ut. Här gäller det att ha is i magen och tänka på vart man kliver, vad man ska leta efter och inte gå på egen intuition. Det är bevisen och fakta som ska tala. Lite som CSI fast i reality format....typ.

Imorrn är det Ålandsresa och smörgåsbord inplanerat med Friskis. Som tur är åker vi inte förrän 13,20 så jag kan ta sovmorgon och softa på förmiddagen :) Sköööönt!

Och snart kan jag packa ihop och stänga ner på jobbet och sticka HEM!!

torsdag, maj 15, 2008

Det läskiga är att jag kommer ihåg allt ......

även fast det är nästan 20 år sedan jag såg den sist!! :)






måndag, maj 12, 2008

Ligger lågt

Som ni märker har jag inte uppdaterat min blogg på länge. Det har sina randiga och rutiga skäl. Jag har haft typ SKITMKT att göra. Varje dag har det varit nåntin efter jobbet, träning, möten, planering mm. Förra helgen var jag på fyradagars kurs på Bosön, jag gick Steg 2 på ledarutbildningen och det var ett tufft schema. Lektioner och träning mer än 12 timmar/dag. Men det var skitroligt. Jag försökte varva stavgång med jogg och ville få ut så mkt som möjligt av kursen. Kom hem på söndag kväll och fick ställa mig och tvätta några timmar trots att jag var dödstrött. Nu i helgen hade jag städdag. Ingen har gjort ett vettigt handtag hemma på veckor så ni kan ju gissa hur det såg ut där.........så jag dammsög, torkade golv, torkade damm, tvättade, hängde upp nya gardiner, möblerade om, rensade ur garderober, slängde in vinterskorna i garderoben, bar ut typ 15 kassar med sopor och skräp och allt detta meda solen sken från klarblå himmel ute och termometern visade på upp mot 30 grader mot väggen. Lagom till kl. 20,00 var jag färdig och bänkade mig framför tvsoffan där jag hejade ivrigt på Team Cans i Körslaget (team Brolle var nästan lika bra!)
Igår hade jag INGET planerat, bara tid för mig själv. Det kändes jättekonstigt. Hela kroppen kliade och jag hade svårt att sitta still. Jag är så van att ha tusen järn i elden nu att jag inte KAN sitta still. Inget bra tecken. Nu MÅSTE jag varva ner och ta det lugnt.
Vi låg på soffan halva dagen och kollade på film. Superskönt! Och efter att Jocke hade åkt hem stack jag ut och rekade terrängen och sprang en runda i skogen, testade på lite intervallträning på fotbollsplan och kollade bra platser där jag kan köra min crosstraining.

Jag har fått ett datum spikat nu för diplomering, 3 juni :) Ska bli jättespännande! Jag hoppas att jag inte blir så nervös att jag glömmer mitt upplägg på passet!! :)

Det värsta ha även lugnat ner sig på jobbet nu. Jag visste att april skulle bli en jobbig månad med nytt ekonomisystem och andra grejjer som skulle fixas. Och jobbigt har det varit. Jag har somnat på bussen VARJE dag de senaste tre veckorna. Har inte ens orkat läsa. TV har heller inte varit nåt jag hunnit med.

Men NU tänker jag verkligen njuta av livet, varva ner och ta vara på sommaren. Beställde en liten guidebok till vandringsleder i Roslagen och jag har bestämt mig att packa en matsäck en tidig sommarmmorgon och bege mig ut på en skön vandring i fin natur. Jag längtar redan!

Hoppas vi hörs snart igen!