fredag, februari 29, 2008

Piss och pannkaka

Katten pissade i sängen två ggr inatt.
Näsan är helt täppt.
Jag fick sova 4 timmar totalt.
Mitt huvud är totalt kaotiskt.

Nu kräks jag på det här.

torsdag, februari 28, 2008

Korrektur

I min feberyra igår skrev jag att vi bodde i Windsor nära Towern....hrm.....nja, stämmer inte riktigt. Vi bor nära Windsor Castle :) Men alla kan vi göra fel :)

Jag piggnade till igår vid lunchtid ochmådde mkt bättre. Efter kursen tog Mia och jag en promenad runt Windsor och mötte sen upp några andra tjejjer från jobbet och åt middag på en thairestaurang. Vi var hemma igen vid 2130 och jag var helt slut. La mig och kollade på Tv och somnade sen som en klubbad säl. Inga jordbävningar (eller spöken) inatt så jag s ov hela natten igenom. Vaknade vid 6 tiden imorse av mobillarmet och funderade på om ja skulle följe med Mia ut och springa. Strax efter messade hon mig o sa att hon var på väg ut. Jag visste att detta skulle bli min sista chans för den här gången att faktiskt se lite av Windsor så jag klädde på mig, snörde på mig joggingskorna och stack iväg ut. Mia sprang och jag småjoggade och gick så mkt jag bara orkade. Fick upp värmen och efter ett tag var det jätteskönt att springa ute i friska luften med rådjur och gröna vidder omkring oss.

Sitter nu i klassrummet igen och vi precis börja...
hörs snart igen!
Ta!

onsdag, februari 27, 2008

Feberyra och övernaturliga upplevelser

Igår landade vi på Heathrow och åkte direkt till vårt kontor i Slough. Ni som har sett The Office vet hur det ser ut i Slough, skittråkigt område. Själv fick jag 38 graders feber på måndagkvällen och det höll i sig även igår. Nu går jag på Ipren, apelsinjuice och vatten men huvudet värker konstant. Jag pinade mig igenom ca 4 timmars utbildnng igår e.m och sen bar det av till hotellet. Vi bor i Windsor, ganska nära Towern och ikväll hoppas jag på att orka ta en liten sightseeing tr. Löpningen var bara att glömma, kan inte springa med feber. Mia sprang imorse dock, vädret var kanon, blå himmel och klar luft. Jag är så avis!!! Igår kväll var vi med marketinggänget till en jättemysig estaurang nånstans ute på den engelska landsbygden och åt en superb middag. Det kändes som om man klev rakt in i ett filmset från Morden i midsummer. allt var så engelskt och jättemysigt!! När vi kom hem vid 23 tiden var jag totalt utmattad. Klunkade i mig vatten och somnade ganska snart. Sov dock inte så gott och jag vaknade till av att jag frös så att jag skakade. Vred och vände och vände mig och skakade tänder. Plötsligt knakade det till i rummet och sängen började skaka!! Dessutom ökade det i styrka...det kändes som att någon stod vid fotändan och skakade sängen kraftigt. Jag fick panik, frös till is och började nästan hyperventilera. Kunde det vara så att jag inbillat mig det? Nej, jag kände klart och tydligt hur sängen skakade. Då fanns det bara en förklaring, det spökar i mitt rum. Jag vet inte hur länge jag låg stilla men jag vågade varken röa mig eller öppna ögonen. Jag andades oregelbundet. Till slut somnade jag iaf men bestämde mig innan att jag skulle be att få byta rum nästa dag.
När jag vaknde nästa morgon tog det en stund innan jag vågade öppna ögonen och kolla vad klockan var. När jag till slut slog på TV´n fick jag en förklaring till vad som hade hänt under natten. En jordbävning hade skett i England. Det var alltså det jag hade känt. Genast kände jag mig mkt lugnare och även lite skamsen eftersom jag trott det var ett spöke. Samtidigt var jag även lite besviken för det skulle ha blivit min första närkontakt med något övernaturligt.

Sitter nu på kontoret i Slough igen och väntar på att kursen ska börja. Huvudet dunkar, näsan rinner och jag vill bara krypa ner i en varm säng med en kopp thé. Måste ta mig igenom hela dagen och imorgon och sen kan jag åka hem. Mår jag skit på fredag stannar jag hemma från jobbet och vilar.

Ok, nu börjar kusen och jag måste stänga ner. Jag återkommer med mer berättelser från Slough/ Windsor inom kort.

söndag, februari 24, 2008

Misslyckad löpning och Marathon teater

Ok, jag försökte verkligen. Jag lovar. Men jag orkade bara inte springa i motvind. Solen sken, himlen var blå och det pirrade i benen. Jag ville ut och springa. Tog med min iPod och peppade mig med Madonna. Vinden slet och rev i mig och till slut orkade jag bara inte mera....så jag gick en bit, sprang en bit. Gud, jag skäms så att jag har låtit min kondition förfalla så. tillbakavägen gick lättare med medvind i ryggen. Fattar inte hur jag ska orka springa med Mia i veckan? Hon tränar ju för nästa Stockholm marathon och springer i stort sett varje dag, även på vintern. Jag har aldrig gillat att springa annat än på vår och sommar......men skam den som ger sig!
Väl hemma en timme senare drog vi till Norttälje för att handla, sen hem och ta hand om tvätten och kolla på Det Okända. Efter det en promenad till ICA och hem igen, laga mat och sen slappa på soffan. Såg ett par filmer och slockande sen utmattad vid 1 tiden.

Idag har jag varit på teater (Dramaten) med Carro. Vi hade bokat biljetter till en Strindberg pjäs kallad " Tre kronor". Tre svenska regenter skulle gestaltas av kända skådisar. Vi lunchade på McDonalds först och kollade en sväng på Lagerhouse. Sen en promenad till Dramaten. Vi satt ganska högt upp men såg ändå scenen bra. En snabb titt på biljetten avslöjade dock att det hela inte var slut förrän 18,30!!!! Vi skulle alltså sitta där i 4,5 timme! Det var lite mer än vad vi räknat med. Det var tre helt olika pjäser skildrade på tre olika sätt och traditionell som jag är så föredrog jag tolkningen av drottning Kristina. Gustav den tredje var skildrad av Micke Nykvist som en cyber/punk variant med mkt skum musik, tuffa kläder och annorlunda miljö. Men det funkade även jag förderar den "klassiska" tolkningen av gamla kungar.

Kom hem för en timme sen och har slevat i mig middag och betalat räkningar (blä).
Som vanligt gick helgen alldeles för fort och jag har fortfarande tusen saker jag måste göra.

Längtar redan nu till lunchjympan imorrn men tänker trösta mig med en bra bok tillsvidare.
Vilken ska jag välja? Sitter här med Snabba Cash, Great Expectations och Den Svenska Litteraturhistorien........eller vad sägs om att ta itu med en biografi över Anne Boleyn?

Så många böcker, så lite tid.....