torsdag, november 23, 2006

Breakfast at Tiffanys

Ahhh, semester :) Sista dagen på jobbet igår var så himla seeeg. Trött, snurrig, grinig och less önskade jag inget annat än att klockan skulle bli 17. Medelpasset i spinning gick väl sådär men jag tog i så att svetten rann iaf så jag måste vara nöjd med mig själv. Ska köra ett pass ikväll också. egentligen hade jag tänkt kliva upp kl. 7 imorse för att gå och simma men jag insåg redan inatt när vi kom hem från bion kl. 00.15 att det inte var nåt att rekommendera. De senaste nätterna har jag inte sovit speciellt många timmar och det har faktiskt känts i kroppen. Jag har haft yrsel, varit extremt grinig och extremt trött på dagarna. så jag valde att sova ut sitället och klev upp kl. 9 istället. Känns nu efteråt som ett klokt beslut. Nu väntar storstädning av lägenheten som ser FÖR DJÄVLIG ut. Men först frukost. Sitter i nattlinne, dricker svart kaffe och äter rågbröd med ost. Ska nöjessurfa en stund och njuta av att jag inte behöver sitta på jobbet just nu och sortera papper och svara i telefon.

Imorrn har nya Bond filmen premiär........då får vi se vad han går för.....den nye Bond... :)
tills dess ska jag lyssna på radiokanalen Secret Agent på http://www.somafm.com och drömma mig bort en stund.......

tisdag, november 21, 2006






Now serioulsy...

Next time I have an evening to myself I´m bringing at least one of these guys home....
Men gudars skymning....

Damn, va trött jag ÄR!! Självklart blev jag uppe till 23,30 igår kväll fast jag hade bestämt mig för att gå och lägga mig DIREKT efter Supernatural.......men icke då...
På plussidan idag är dock att jag inte känner mig lika uppblåst som igår. Ja, jag har ätit upp mig en del och tränat ALLDELES för lite men jag försöker vända skeppet. Faktiskt, jag försöker. Ska spinna ikväll och imorrn, simma på torsdag-söndag och sen spinning igen tisdag-onsdag. Igår höll jag STENHÅRT på att inte äta onyttigt. Det var frukt till mellanmål på jobbet (som vanligt), fisk till lunch och kyckling till middag med apelsin till efterrätt. Jag har rört mig mkt på dagarna, promenerat, sprungit till bussen, gått i trappor mm. Just nu kör jag egen lite terapi med mig själv och till min hjälp har jag en av Dr Phils böcker. Det funkar faktiskt. Boken är uppbyggd på ett sånt sätt att du MÅSTE tänka själv, du får uppgifter du ska göra och reflektera över vilket faktiskt är superbra. För det första har jag lärt mig att utgå från mig själv. Om jag stör mig på nånting så är det JAG som har ett problem och JAG måste lösa det.
För övrigt så längtar jag ut på resa igen. Vore kul att åka tillbaka till San Fran igen........men just nu är det tomt i kassan.
Så var det snart jul igen också.......det bästa med jul är alla dekorationer, stämningen, maten och musiken....det värsta är pressen över att hitta och köpa så bra julklappar som möjligt till alla. För varje år som går så känner jag mer och mer stress över det faktum att jag måste hitta nåt som passar alla.......eller så är det egentligen så att det är jag själv som har satt ribban alldeles för högt. Det kanske räcker med en bra pocketbok eller en snygg pryl? För det ska ju vara tanken som räknas....sägs det iaf.......nä, usch, jag tycker bara att julklappar är jobbigt. Avskaffa klapparna helt!!!!!! Och njut av högtiden med dina nära och köra istället. För det är väl inte för klapparnas skulle som vi firar jul....eller?

måndag, november 20, 2006

The queen of queens.

Igår kväll satt jag och surfade nätet efter nån kul bok om drottningen Marie Antoinette samtidigt som jag lyssnade på den väldigt sofistikerade Dimitri from Paris. (I am a very stylish girl...) Jag hittade en som fångade mitt intresse men naturligtvis så var den tillfälligt slut på Adlibris. Så jag tänkte att jag håller väl koll då......
Idag styrde jag mina steg till Akademibokhandeln i Kista under min lunchrast och döm om min förvåning när jag klev in i butiken och rakt på deras REAbord. "alla reaböcker halva priset". Och DÄR låg den, sista exet....av just den boken jag tittade på igår kväll. Nu för ynka 60:-.

It´s MINE!!!
Morr.

Efter att ha katsat om dygnsrytmen en aaaaaning i helgen så kunde jag självklart inte somna igår kväll. Men trots det var jag tvungen att kliva upp kl. 06,00 imorse. Suck.
I fredags åkte jag direkt hem efter jobbet, vi käkade och la oss sen för att sova några timmar. Eller rättare sagt, Jocke sov och snarkade, jag var vaken. Vi drog in till stan ca 21,30 och Horror Night började kl. 23,30 ca. Vi var hemma igen kl. 06,00 på lördag morgon. Jag somnade på en gång, utan problem. Vaknade igen kl. 14,00 och masade mig ur sängen för att fixa frukost. Farsan ringde strax före 15,00 och ville komma upp en sväng. Vi dukade av, jag tog hand om veckans disk och sen fikade vi med farsan. Efter att han hade åkt igen kollade vi en stund på TV innan det var dags att klä på sig och åka in till stan igen. Jag var trött, seg och grinig men gjorde det jag skulle. Eftersom Jocke skulle se en film själv före mig så hade jag två timmar att knäcka inne i stan för mig själv. Så jag gick och såg Djävulen bär Prada. Lyckades knycka åt mig exakt sista biljetten :) Sen blev det uppslutning med Jocke igen på Kungsgatan och sen middag på McDonalds. Jesper slöt upp och vi drog till Saga för att se den franska filmen Them. Där bjöds vi på en liten välkomstpresent inne i salongen, alla vick varsin DVD film och en kexchoklad *mums*. Behöver jag säga att vi drog direkt hem efter filmen? Jag försökte faktiskt att lägga mig direkt när vi kom hem vid 24,00. Det gick sådär......sov till 10,00 och insåg sen att katten inte skulle låta mig sova längre om han inte fick frukost.......så jag gav honom mat, kröp sen ner i sängen igen och glodde på TV. Sen frukost, disk, tvätt och surf. Senare på dagen gav jag mig ut och sprang. Hade proppat min kropp så full med godis, bullar, skräpmat o dyl. att det fullkomligt kröp i fläsket....jag kände det. Så jag sprang 5 km (hade kunnat springa 5 till om inte mitt knä hade pajat) och cyklade sen hem för att duscha. Behöver jag säga att jag mestadels denna helg har smugit runt i mysbrallor/pyjamas och inte orkat bry mig om de "stora problemen" i mitt liv? Och det har faktiskt känts helt ok för en gångs skull.

Så nu står jag åter här på jobbet igen. Skittrött och grinig och längtar till träning och hem. Men jag behöver inte frukta, semestern börjar på torsdag :)