torsdag, juli 30, 2009

Självdiagnos

Nu vet jag vad som hände mig igår. Jag fick ett sk tyst migränanfall. Alla symptom stämmer. Först den sk auran då synfältet liksom rubbas och man ser suddigt och det blixtrar framför ögonen, sen en stund senare kommer huvudvärken. Men ett tyst migränanfall är lindrigare än klassisk migrän. Visst hade jag ont i huvet men inte så mycket att jag blev handikappad eller sängliggande i ett mörkt rum.

Har aldrig haft migrän förut men nån gång ska väl vara den första. Huvudsaken är iaf att jag mår bättre idag.

Och idag SKA jag springa.

onsdag, juli 29, 2009

Vem har sagt att man inte kan bo charmigt i lägenhet??

Lite bilder på sommarens fynd till hemmet.......



Så här ser min nya kökshörna ut numera :)


Hyllan från Slott och Koja är äntligen på plats och dekorerad :)

Liten detalj från vägghyllan.....


Årets fynd i Spillersboda, två ljusstakar, någon som känner igen dom kanske? ;)


Skåpet som jag fyndade på Blocket igår. Riktigt fint faktiskt.


Skåpet igen. Den gröna stolen hittade jag i brorsans lada.


Det var rea på MIO och jag köpte mattan jag suktat efter i ett år för halva priset :)


Bytte till mig denna fina tavla för en väska från Rom. Det var det värt.


Denna hittade jag i en presentbod vid Vreta lanthandel. Inget glas men så vacker. Åh! :)


Även min lilla arbetshörna fick ett litet lyft. En stol från fyndhörnan på IKEA.

Vad är det med mig??

Senaste veckan har jag varit totalt utmattad. Färdig att gå och lägga mig redan vid 16 tiden på dagarna. Ingen ork alls i kroppen. Dessutom har jag inte tränat nåt på länge pga alla resor och omkringflackande. Men jag har promenerat mellan 7-10 km ca varannan dag så jag har inte varit helt stillasittande. Jag har även sovit 8-9 timmar/natt men ändå går jag runt med stora påsar under ögonen.
Idag medan jag höll på att röja i köket, jag stod alldeles stilla och torkade en bricka med en handduk så började det att flimra framför ögonen. Det kändes inte som ett svimningsanfall, inget sus i öronen eller höjd hjärtfrekvens, bara sämre och fläckig syn....skitläskigt. Jag släppte allt och gick till sängen o la mig men synen var fortfarande flimrig. Men inga svimningssymptom, bara en läskig overklighetskänsla och en enorm matthet.

Sen kom huvudvärken. Jag drack fyra glas vatten och åt en bit mat och nu efter 2 timmar försvann huvudvärken lika fort som den kom. Huxflux bara.

Pga av andra märkliga symptom så har jag sen tidigare redan bokat en tid hos husläkaren nästa vecka.
Jag misstänker att det är mina homonvärden som spökar igen. Kanske är dosen fel? Kanske har jag råkat ut för en sen reaktion på Levaxinet? Jag vet inte men förhoppningsvis får jag svar nästa vecka.

Nu ska jag vila en stund innan jag försöker ge mig ut på en promenad.

tisdag, juli 28, 2009

En liten deppig dag

Semestern är snart slut, Morden i Midsomer slut för i sommar och min kropp har spelat mig ett riktigt fult spratt. Är det ålderdomen som sätter sina spår nu? Jag har alltid varit frisk som en nötkärna...........Vägra vara sjuk!

Hade min första ensamma dag idag på över en vecka. Gud, jag har semester och är fullkomligt utmattad. Påsar under ögonen och ständigt trött. Har hjälpt morsan med Pelle, varit på Åland och bråkat med min (psyksjuka) moster som ansåg att eftersom hon är den mest kloka och kunniga i hela släkten är jag en (citat) "satans unge" och en "sugga" som ständigt ifrågasätter hennes vansinninga påståenden och fantasier. Det gick till och med så långt att hon ansåg sig behöva ge mig stryk, dvs, dra mig i håret och vifta med handflatan framför ansiktet på mig och hota med örfilar. Ja, så roligt har jag haft det hela min jävla uppväxt där på landet.
Fy fan säger jag bara.
Jag är glad att jag aldrig sänkte mig till samma nivå utan bara ifrågasatte och ifrågasatte. Om hon påstår nånting så måste hon ju ha en grund för det och därför kunna förklara det men eftersom hon inte kan det så tar hon ut ilskan som ett barn, dvs skrika, ljuga, slåss och kalla mig för diverse namn.
Behöver jag säga att jag var tröttare än tröttast när jag fyra dagar senare åkte hem till Sverige igen.

Morsan stannade över till på måndag då jag körde henne hem. Vi hade då hunnit besöka den årliga loppisen i Spillersboda där jag fyndade några böcker och ett par ljusstakar. Sen drog vi vidare till Vreta lanthandel där det också var loppis utanför. Där fyndade vi varsin tavla i en presentbod. Först såg jag en alldeles ljuvligt söt tavla med 1700-tals motiv och fransk text och guldram. Den hade inget glas och därför fick jag köpa den för 50:-. Jag tog den direkt!
Sen hittade vi världens vackraste Madonna med barn tavla. Stor fin träram runt och ett motiv troligtvis målat under renässansen (inte orginal!!) och med en jättefin detaljrikedom. Morsan ville först ha den men tvekade sen men då jag sa att då tar jag den så ångrade hon sig snabbt och köpte den ändå!
Sen blev det en sväng till Norrtälje där jag fyndade en söt sockerskål i glas med lock och med tillhörande sockersked. Det blev fika på En liten smula med kanelbullar stora som dasslock och kaffemuggar som kannor!
Väl tillbaka vid bilen igen hade jag fått parkeringsböter pga att jag missat lägga fram parkeringsskylten.......suck, 400:- till ingenting. Dessutom hade jag samma morgon lyckats dra iväg med en Cd bok på 15 skivor och bilstereon på biltaket.......stereon låg fantastiskt nog kvar på biltaket men cd skivorna flög som kaststjärnor när jag accelererade.
P-boten blev droppen och vi åkte hem.
Igår var vi till IKEA för att kolla lite och med mig hem fick jag en kastrull, värmeljus, korkunderlägg och ett par torrmatsbehållare (för typ flingor o müsli). Och en fin svart stol i äldre modell som jag hittade på fyndmarknaden för 99:-, den pryder nu sin plats vid skrivbordet så fint :)

Sista fyndet gjorde jag idag. Jag har letat skåp till köket länge nu och hade väl i stort sett helt riktat in mig på en skänkvitrin i furu. Men alla annonser på Blocket som jag ringt på har redan varit sålda.......idag hittade jag ett vitlaserat furuskåp i en ganska annorlunda modell. Ingen vitrin men så pass charmigt att jag beslutade mig för att ringa. Och visst fanns det kvar! Jag fick jag på en kompis som följde med mig, som tur var fanns skåpet inte så långt härifrån och det visade sig att det var hur charmigt som helst. 500:- gav jag och då hjälpte dom mig att bära ut det och lasta in det i bilen, sen fick jag även ett spännband av dom som dom spände fast bakluckan med eftersom den inte gick att stänga.
Nu står skåpet här i hallen och imorgon ska jag påbörja projekt köksröjning.
Ska försöka lägga upp lite bilder senare när allt är klart.

Imorgon ska jag bara fortsätta njuta av ensamheten, läsa en bok, springa en sväng och pyssla här hemma. Sova länge, dricka mitt kaffe och lyssna på Ring P1 och sen avnjuta reprisen av Miss Marple på kvällen. Jag behöver få slappna av, varva ner och landa.

Ibland är det bara jobbigt att ha semester. :)