onsdag, februari 28, 2007

Vilket jäkla aber

Missade bussen från Kista kl. 17,01 igår vilket ledde till att jag även missade busen hem från Danderyd vilket i sin tur ledde till att jag missade träningen. När jag klev av bussen hemma såg jag att passet redan börjat och det trampades för fullt inne i träningslokalen. Jahapp. Bara att traska hemåt då. Passade istället på att laga en grönsakssoppa och fräsa upp lite purjolök med färska champinjoner *mums*. Medan jag åt kollade jag på Det Okända som igår var extra spännande. Tog en apelsin till efterätt och det var väl det som blev själva dödsstöten. Min mage började krampa som fan. I en timme hade jag magsmärtor som gjorde mig illamående och i stort sett handikappad. Jag hade tänkt plugga men det gick inte att koncentrera sig. Så jag släckte ner och kröp ner i sängen och kved. Runt 22,30 tiden hade magen lugnat sig så pass att jag kunde slappna av och somna helt utmattad. Det är inte första gången jag får magkramper. Har haft det till och från i kanske 10 år nu. Jag har även noterat en röd tråd i det hela. Kramperna kommer oftast när jag har ätit banan. Men inte alltid, jag kan också äta banan utan att få kramp. Men när dom kommer så har jag alltid ätit banan. Och det hade jag såklart även gjort igår innan jag åkte från jobbet.
Ja, jag har varit till läkare. Jag svimmade faktiskt av smärtorna en gång och fick hjälp att åka till vårdcentralen. Vilket skämt. Fick träffa en sköterska som inte kunde ett skit naturligtvis förutom att boka in ett läkarbesök några dagar senare. (Naturligtvis fick jag betala för att träffa sköterskan) Läkaren jag kom till klämde o kände på magen och satt sen och kliade sig i huvudet medan han läste i sin stora läkarbok. Han hade ingen aaaaning om vad det kunde vara för fel. Till sist föreslog han att jag skulle testa om jag var laktosintolerant. Sen när är det laktos i banan?? Hur som helst, jag tog testet men fick aldrig nåt svar tillbaka. Det gick veckor utan att någon hörde av sig och till slut ringde jag själv. Nä, där var det ingen som visste nånting. Dom trodde inte ens att jag hade varit till den läkare vars namn jag nämde. Det kunde ju inte stämma enligt dom eftersom han var en öron, näsa, hals läkare. Jamenfaf.........inte konstigt då att läkarfan inte visste vad som var fel på mig. Hur fan kan man boka in en patient med magsmärtor till en läkare som specialiserar sig på öron, näsa, hals?????? Efter det sket jag i att söka läkarhjälp. Magkramperna försvann efter ett tag men har nu dykt upp lite då och då och min mage är ju inte i bästa kondition. Men jag misstänker att jag har nån form av inflammation i tarmarna.......det lär ju vara ganska vanligt vad jag förstår. och jag fick även svar på laktostestet. Nej, jag är inte laktosintolerant.

Jag tänker göra den här dagen till en "ynkdag", en tycka synd om mig själv dag. Jag vill bara åka hem o dra täcket över huvudet.

Och SJÄLVKLART har min hals svullnat upp IGEN. Vad i HELVETE är det för jävla förkylning????

2 kommentarer:

Linnéa sa...

hahhaha fan vilket jävla skmämt till vårdcentral! det är ju så tragiskt så man bara vill skratta för det är så sjukt... ååå... så typiskt..
hoppas du kryar på dig till helgen.

Mayumi sa...

Jepp, en riktig pärla till vårdcentral..ligger i Brandbergens centrum i Haninge. Samma vårdcentral som även inte ville boka in mig när jag ringde och bönade efter att ha legat med feber i 2 veckor!! När jag väl fick träffa en läkare konstaterade dom att jag hade lunginflammation, kul. Samma vårdcentral vägrade sjukskriva morsan när hon fick diskbråck och inte kunde gå. Läkarens råd var att gå ut och vandra i skog och mark. Visst, morsan kunde knappt komma ur sängen ens......