måndag, januari 15, 2007

Relax, take easy....

Vid fyra tiden i fredags stängde min kropp ner totalt och brann endast på sparlåga. Jag var så himla trött att jag faktiskt undrade hur jag skulle ta mig hem utan att falla ihop. Jag samlade mig och klev på bussen kl. 17 från Kista till Danderyd, bytte sen till Rimbo bussen i Danderyd. Allt gick bra. Konstigt nog så kunde jag inte sova på bussen utan satt faktiskt o läste nästan hela vägen hem. Nästa steg var att klliva av bussen och gå och handla....snart hemma. Kändes som att jag skulle svimma i kassan på Konsum men jag bet ihop. Köpte mig en fryst pizza och traskade hemåt. Så fort jag kom hem tappade jag upp ett varmt bad, slog på en Sarah Brightman skiva, korkade upp en flaska rött och la en ansiktsmask. Sen låg jag i badet och bara var i en timme. Drack mitt vin, lyssnade på musiken, tappade i mer varmt vatten och slöt ögonen.......Tog sen på mig myskläder, värmde pizzan i ugnen och satte mig och kollade på Let´s Dance och Little Britain. La mig sen i sängen för att kolla på deckaren Tyst Vittne i sovrummet men vaknade upp mitt i natten med glasögonen på näsan och Conan O´Brian stojandes på teven.
I lördags skulle vi ha åkt till Cosmonova men det rann totalt ut i sanden. Vaknade på morgonen kl. 8, åt frukost, duschade men kunde inte riktigt vakna. Kroppen var som i koma. Jag kom så långt som till parkeringen men ringde sen Jocke o sa att vi aldrig skulle hinna till Cosmonova så vi skippade det för den här gången. Gick sen hem igen och började plocka ner alla julprylar. Jag bytte gardiner, satte upp andra lampor i fönstren och la på nya dukar på borden. När julen väl var inpackad i skåpet igen kom Jocke och vi käkade några frallor och fikade. Sen gick jag o la mig på sängen för att läsa en stund. Jag somnade och sov till 17,30. Jocke somnade på soffan.
Men jag behövde verkligen sova av nån anledning och jag protesterade inte. Vi käkade senare på kvällen och kollade på filmen Maskinisten. Jag gick o la mig vid 00,30 och somnade genast.
Igår var en lika slapp dag. Jag gräddade frallorna som jag hade förberett på lördagkvällen och vi åt frukost samtidigt som vi lyssnade på Söndagsskolan och tävlade om en Mp3 spelare. Sen var det tvättstugan och Babylon 5 hela eftermiddagen. När Jocke åkte 16,30 fixade jag ett storkok köttgryta med potatis och satte mig sen och pluggade resten av kvällen. Det blåste upp rejält vid 19 tiden och lamporna blinkade till några ggr. Så jag tände massor av ljus och förberedde mig på ett strömavbrott. Det blev inget som tur var. Men mysigt hade jag iaf och när jag väl gick o la mig vid 22,30 tiden så hade stormen dragit förbi och allt var täckt av snö........dessvärre har all snö smält bort idag :(
Ibland behövs komahelger med storm ute men lugn inne..........faktiskt helt rätt.

3 kommentarer:

Linnéa sa...

vilken mysig helg det låter som du har hafy! speciellt fredagskvällen lät helt otroligt skön..:)

Mayumi sa...

Du, inget slår min fredagskväll!! :) Dricka vin i badkaret kändes verkligen EXTRA lyxigt och ansiktsmasken var toppenbra så nu har jag varit o köpt flera!! Tusen tack för en fin julklapp!! :)

Linnéa sa...

jag brukar köra på dom ansiktsmaskerna. det känns så lyxigt och man blir så len och fin i ansiktet. billigt och enkelt för att göra kvällen lite roligare..:)