torsdag, maj 24, 2007

Shopping is my medicine

När man som tjej känner sig nere så shoppar man. Det lindrar, för stunden iallafall. Själv har jag shoppat skor två dar i rad nu. Jäklar vad man kan fynda när man är deppig, vet att man måste spara pengar och är uttråkad. Man är som en jävla bomb som väntar på att explodera. Så många känslor inom en som måste få utlopp. Vad bättre sätt att släppa lös dom på är inte då att lätta på börsen och vifta med plastkortet??
Och inget fel med det eller det faktum att man ibland vill piffa upp sig en aning men what´s up with all the dolled up girls????? Överallt är dom, hårdsminkade stolpar de sig fram i tillvaron på högklackade skor och sina små tajta outfits. Deras hår är så fönade att de ligger som stora fluffiga hjälmar kring deras huvuden. Ärligt talat tjejjer, jag tror inte att killarna är särskilt imponerade. Vad det handlar om är en tävling er brudar emellan. Vem är smalast, snyggast, piffigast.........Ni verkar dessutom förutsätta att alla som kommer i er väg ska väja. Själva älgar ni på i 180 och tittar åt ett helt annat håll än rakt fram. Skulle ni gudförbjude titta rakt fram var ni väl tvungna att faktiskt se er för och ännu värre, väja för en vanligt Svensson som råkat korsa er väg. Ni tittar på oss "vanliga" osminkade/lätt sminkade tjejjer med förakt.Vi som valt en enklare klädstil som jeans och tröja och faktiskt inte orkade kliva upp en timme tidigare för att hinna lägga på en "mask". Jag tycker faktiskt ärligt talat lite synd om er. Kan inte vara lätt att aldrig kunna vara en mer avslappnad och enklare version av sig själv.

1 kommentar:

Linnéa sa...

tonåringar lever i en film där de själva har huvudrollen och de är övertygade om att allt kretsar kring just dem.. de växer ur det..;)